Mindig gondoskodjunk a biztonságról!

Az emberek egy jó része úgy gondolja, hogy sérthetetlen, nem gondoskodnak a saját biztonságukról. Tudd meg, hogy melyik tényező felelős a legtöbb balesetért!

Az emberi figyelmetlenség, hanyagság ára

Tanulmányok egész sorával ”büszkélkedhetünk” melyek alátámasztják: a legtöbb munkahelyi baleset elkerülhető lenne, egy kis odafigyeléssel. Miben merül ki az odafigyelés? Először is a munkavédelmi eszközök rendszeres, rendeltetésszerű használatában. Ez az a pont, ahol az emberi hanyagság felüti fejét, mivel hajlamosak vagyunk sokszor a saját kényelmünkért lemondani a biztonságról.

Melyik a leggyakoribb baleset?

Egy 2012-ben készített esettanulmány nyomán Európában a nem halálos és a halálos kimenetelű munkahelyi balesetek egyik leggyakoribb kiváltó oka az elcsúszás és az elesés. Mozgáskoordinációnk elvesztése valóban gyakori esemény, mely nem várt következményekkel járhat. Ha az illető nem viseli a megfelelő védőeszközöket, az esés következtében olyan fejsérülést szenvedhet, amely akár maradandó károsodásokat okozhat.

Ezt tedd azért, hogy minimalizáld a balesetek kockázatát:

Jogos kérdés, hogy mit tehetünk annak érdekében, hogy elkerüljük az egyébként elkerülhető baleseteket. Készülj a legrosszabbra! Amikor az M7-esen padlógázzal mész, és bekapcsolod az övet, akkor jusson eszedbe, hogy sokszor feladjuk a kényelmünket a biztonságért. Lehet kényelmesebb fejvédő nélkül egy építkezésen, mégis fontos, hogy viseld, mert bármikor bekövetkezhet a baj.